Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2017 17:36 - Дискова херния - Трябва ли да свикваш с болката?
Автор: discostab Категория: Рецепти   
Прочетен: 2074 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2017 19:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Дискова херния - Трябва ли да свикнеш с болката и да живееш с нея ?

 

Откъс от пациентски пост във форум на https://bolka.bg/

Вече без надежда някой да ми помогне, просто споделям историята си:

Мъж на 29 години, 190см, 95 кг. Започнах да чувствам леко пробождане в левия крак при преминаване от седнало в изправено положение. Не му обърнах внимание, но болката се засили и започнах при всяко ставане от стол да чувствам пронизваща електрическа болка по целия ляв крак отзад. Направих си ЯМР и оттам ме зарадваха с голяма медианна към парамедианна дискова херния на L5-S1 сегмент. Как се лекувах досега
:

1. Трима невролози - стандартни НСПВС, стероидни инжекции, блокади с лидокаин, мануална терапия, иглотерапия. Резултат нулев.
2. Престой в болница по клинична пътека 7 - инжекции, системи с манитол, дексаметазон, физиотерапия. Резултат нулев.
3. Правене на упражнения, плуване - силна болка при упражненията, плуване малко по добре, но едва мога да отида до басейна.


За съжаление в България няма изработени комплексни насоки (guidelines) за лечение на дисковата патология (low back pain). В резултат на това аз четвърти месец съм с постоянни болки в крака без да може някой да ми помогне.

Консултирах се и с водещи неврохирурзи, които са за операция с оглед неповлияването от консервативното лечение, но им нямам доверие в способностите - за тях операцията ще приключи за 30-60 мин. и ще ме забравят без насоки за следоперативното възстановяване, което в цял свят е неотменна част от процеса на оперативно лечение на дисковите заболявания. Пациентите сме оставени сами на себе си.

Просто искам болката да спре, а никой не ми казва как. Вероятно ще се оперирам, веднъж се живее....Страхувам се обаче от следоперативни сраствания, рецидив на хернията на това или на друго ниво, нестабилност на гръбначния стълб и последващи стабилизационни интервенции.

Ако можете да предложите нещо, ще се радвам да го чуя. Но досега нямам помощ за болката и животът ми отвратителен.
А някои от величията в докторската гилдия ми казваха - Така ще е просто трябва да свикнеш с болката и да живееш с нея.

------------------------------------------------------------------------

Ако вие или ваш близък сте минавали през нещо такова, или ви звучи познато, прочетете и една друга история:

Професионален медик плюс народен лечител – тази комбинация се среща изключително рядко. За Д-р Минков от София тя е житейска даденост, донякъде подарък, но оттам нататък – мисия, съдба и… изпитание. Пенсионираният лекар избавя стотици наши сънародници от костно-ставни болки благодарение на препарат, който е фамилен патент, създаден от Минков по природна рецепта от негови предци. Сред изцелените от него пациенти са както обикновени хора, така и популярни имена. А защо изпитание? Защото наред с благодарността го преследват завистта, злонамереността, дребното скъперничество, което избива в големи поразии.

Писано е неведнъж за лекаря. Д-р Минков , който разработва препарата си още на младини, когато едва се придвижва след прекарване на лаймска болест. Тогава, той използва наследените познания, съчетани с научната медицина, която завършва и изобретява еликсир, с който прохожда, и захвърля бастуна за изумление на колегите си. Държавата вместо да му протегне ръка, се опитва да открадне патента му.

Оттогава лекарят произвежда субстрата индивидуално. Намира си билките, стрива ги, приготвя разтвор. Това е причината някои да смятат, че в работата му има нещо гнило. Медикът винаги консултира професионално своите пациенти, съпоставяйки готови диагнози и рентгенови снимки с прогнозата от дейността на препарата му.

Опитите на лекаря да предаде на държавата чудодейното си откритие се сблъскват с кариеризъм и ламтеж да му откраднат патента. Докторът се е погрижил да предаде тайната съставка на дъщеря си Костадинка (Диди) Минкова Минкова, която също е медик – с две висши образования и повече от 15г старши рентгенолог във УМБАЛСМ Пирогов.

За някои препаратът на д-р Минков наистина е последно облекчение от нетърпимите болежки.

„Моля, нека не се създава някаква психоза около моя препарат. Гръмки заглавия, че сакати прохождат, ми навличат и неприятности. Да, облекчавам болките без странични действия на препарата, но нови крака на никого не мога да подаря“, споделя пред журналисти лично д-р Минков. Той пояснява, че извлекът му „Дискостаб“ – както всяко лекарство – все пак може да не повлияе на 100% от случаите. По ирония на съдбата не е подействал на собствената му съпруга. Тя попада сред единиците изключения.

„Винаги в такива случаи съм готов да върна парите за прегледа и за лекарството“  казва докторът.  „Но съм помогнал на хиляди хора – лекари, журналисти, певци, икономисти, обикновени хорица. На всеки един, на когото не е подействал, съм връщал парите. Тези случаи са били на пръсти.“

----------------------------------------------------------------------------------

Ако желаете да не свиквате с болката от дисковата херния и да си възвърнете нормалния ритъм на живот, можете да поръчате шишенце „Дискостаб“- Цена – 15.00лв/бр

За цялата страна доставката е чрез Еконт Експрес като наложен платеж:

-         Доставка до най близкия до вас Еконт офис + 4.18лв

-         Доставка до ваш адрес + 6.96лв

Имейл за поръчка: discostab@dir.bg

Моля, напишете име адрес, телефон и брой шишенца за поръчка.

(Ако е до Еконт офис – може и така: Офис на Еконт, гр. ХХХХХ   кв. ННННННН )

За записване за посещение при Д-р Минков (15.00лв), обадете се на Диди Минкова:

Тел.: 0889 806331

 




Гласувай:
0


Вълнообразно



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: discostab
Категория: Рецепти
Прочетен: 5849
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930